+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Onderwijs

Sociale veiligheid

Wat kun je doen?

Pesten komt het meest voor op school, maar ook digitaal pesten staat steeds vaker in de belangstelling. Ruim elf procent van de scholieren op de basisschool wordt regelmatig gepest.  Op welke leeftijd wordt het meest gepest? Wat zijn de gevolgen voor de slachtoffers?

Meer info…

Omgaan met agressie

Beledigende opmerkingen…

Grof taalgebruik, intimiderend gedrag en verbaal agressief gedrag? Het komt helaas steeds vaker voor in het onderwijs.
Beroepskrachten zoals: docenten, IB-ers en begeleiders in het onderwijs worden regelmatig geconfronteerd met ongewenst gedrag van ouders en leerlingen.

Meer info…

Pesten

Pesten, signaleren en handelen

Pesten kan vele oorzaken hebben. Een feit waar we in ieder geval niet omheen kunnen is de biologie: De mens is een roedeldier en wil graag bij de groep horen. Ons gedrag wordt daardoor eerder bepaald door onze directe omgeving en de gedragsregels die daar gelden.

Meer info…

Conflicthantering

Waar gaat dit over?

Mensen waarbij je al snel intuïtief aanvoelt dat de communicatie niet makkelijk gaat verlopen. Niet goed weten wat te doen bij klachten of een gesprek voeren waarbij de inhoud van de boodschap niet leuk is en het belangrijk is dat de relatie goed blijft?

Meer info…

In de klas

Pesten de Baas!

In de StaSterk training leer je STERK te reageren op gedrag waar je last van hebt. Zoals: vervelende opmerkingen, duwen, spullen afpakken, buitensluiten, uitschelden, roddelen, etc. Door STERK te reageren waarschuw je de ander dat deze moet stoppen.

Meer info…

Effectief communiceren

Oeps…misverstand!

In je werk moet je daadkrachtig zijn zonder dat de relatie met anderen onder druk komt te staan. Je leert hier de juiste balans te vinden,inzicht te krijgen in je eigen communicatiestijl, je leert feedback geven en ontvangen en beter beïnvloeden van de situatie.

Meer info…

Omgaan met lastige types

Zo los je dat op!

Wie kent ze niet: lastige klanten, collega’s, leidinggevenden of werknemers? Zelfs als je met het merendeel van de mensen goed kunt communiceren zijn het deze types die je hartslag omhoog laten gaan, zorgen dat je het liefst een blokje omgaat of denkt: “laat maar”.
“Actie is reactie” is voor veel mensen een bekend begrip.

Meer info…

 

Gouden weken

Positieve groepsvorming

Een goed begin is het halve werk! Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. De workshop Gouden Weken geeft je veel bruikbare suggesties die je invloed op de sfeer in de groep sterk vergroten. Daarnaast ga je zelf diverse werkvormen en energizers ervaren zodat het in de praktijk makkelijker is deze in te zetten.

Meer info…