+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Ouder & Kind

 

Sta Sterk

Pesten de baas!

In de StaSterk training leer je STERK te reageren op gedrag waar je last van hebt. Zoals: vervelende opmerkingen, duwen, spullen afpakken, buitensluiten, uitschelden, roddelen, etc. Door STERK te reageren waarschuw je de ander dat deze moet stoppen. Je geeft hiermee een grens aan wat je nog wel en niet meer leuk vindt. Een duidelijke grens stellen zorgt ervoor dat de ander rekening met je gaat houden.

Meer info…

Rots & Water

Opkomen voor jezelf!

Je grenzen aangeven – Stevig op je benen! Vaardigheden die ieder kind moet leren. De meeste kinderen leren dit gaandeweg vanzelf. Maar er zijn ook kinderen bij wie dit niet gebeurd, die onvoldoende weerbaar zijn of juist te explosief, die een kort lontje hebben. Beide hebben te weinig zelfvertrouwen en kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken.

Meer info…

Faalangst

Van angsthaas naar angst de baas!

Faalangst is een vervelende angst die je leven gemakkelijk kan beinvloeden. Piekeren, zenuwen, negatieve gedachten en je niet op je gemak voelen zijn allemaal nare gevolgen van deze angst. Veel kinderen maar ook volwassenen hebben hier last van en dat is jammer! Want stel je eens voor hoe mooi het leven kan zijn om nooit meer een van deze negatieve gebeurtenissen mee te maken? Dat kan dankzij deze faalangsttraining!

Leary 4 Kids

Anders omgaan met verschillend gedrag.

Ciska Vriesema is gecertificeerd Leary 4 Kids- trainer. Zij leert kinderen op speelse en interactieve wijze welke wederzijdse invloed gedrag heeft. Daarnaast leert het kind zelf invloed uit te oefenen op het gedrag van leeftijdgenoten en van volwassenen om hen heen. Met behulp van 8 spannende dieren leert het kind met de ander vanuit zelfreflectie en zelfvertrouwen om te gaan. 

Kinderen uit de knel

Kinderen uit de knel

Kinderen uit de Knel is een programma voor gezinnen die verwikkeld zijn in een vechtscheiding.

Kinderen lijden onder strijdende ouders, zeker wanneer die strijd doorgaat na de scheiding. En ouders lijden onder de machteloos makende strijd. Gebleken is dat een groepsaanpak bij deze problematiek goed werkt.

Ouders

Hoe communiceer jij?

Effectief communiceren met je kind! Een fijne relatie met je kinderen wil iedere ouder. Toch voel je als ouder je soms gefrustreerd en machteloos door het gedrag van je kinderen.
Jonge kinderen willen niet altijd luisteren, laten hun spullen slingeren of er is strijd aan tafel over het eten. Oudere kinderen zitten soms urenlang te gamen, zijn vergroeid met hun mobieltje of zitten continu op facebook.

Meer info…

Sterke Start

Meer zelfvertrouwen!

De overgang van basisschool naar middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Sociale weerbaarheid wordt dan nog belangrijker: er is niet meer 1 vaste leerkracht, de school is vaak veel groter, het toezicht buiten de lessen is minder en er is meer druk om je conformeren aan de groepsnorm. Dit vergt enorm veel vaardigheden van deze kinderen.

Meer info…

Vergoeding

Vanuit de jeugdwet.

Per 1 januari 2015 is de ‘Jeugdwet‘ in werking getreden. In deze wet is geregeld dat de gemeente nu verantwoordelijk is voor alle vormen van jeugdhulp en ondersteuning, inclusief specialistische hulp.

Ciska Vriesema van CVT & Co is gecontracteerd zorgaanbieder en heeft een raamwerkovereenkomst met alle gemeenten in West Brabant*.