+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

 

Dit jaar bestaat praktijk CVT & Co 10 jaar! Reden voor een feestje. Aangezien dit vanwege corona fysiek niet kan vier ik, Ciska Vriesema en eigenaresse van CVT & Co, mijn 10-jarige jubileum op bijzondere wijze. Gedurende 10 maanden, schenk ik iedere 10de van de maand 1/10de van € 10.000,- die ik in totaal dit jaar ga weggeven aan een goed doel die zich inzet voor een kind. Een mooie knipoog naar diverse religies die de Tienden hanteren. 

Aanleiding

Ieder kind heeft recht op een veilig en weerbaar leven. In de praktijk kom ik kinderen uit gezinnen tegen die het moeilijk hebben, waar geen geld is voor nieuwe kleren, een verjaardagfeestje, laat staan een dagje uit. Gezinnen die direct in moeilijkheden komen wanneer er voor school een laptop aangeschaft moet worden, daar hebben we vaak geen idee van.  Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 12 kinderen en jongeren in Nederland opgroeit in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas. Vaak kunnen zij niet meedoen aan sport, dansles of schoolactiviteiten omdat er thuis weinig geld is.

Ik vind het schrijnend om te merken hoeveel kinderen in (stille) armoede leven. De gevolgen hiervan zijn groot voor een kind, denk maar eens schaamte, eenzaamheid, buitengesloten worden, stress, vaak lagere opleiding en slechte gezondheid. Funest voor het zelfvertrouwen van een kind. Mijn doel met deze actie is dit jaar zoveel mogelijk kinderen blij te maken in deze moeilijke tijd.

Wie kan een beroep doen op een gift?

“Landelijk zijn er veel organisaties die zich inzetten voor kinderen, maar mij lijkt het juist zo leuk als kleinere lokale en regionale organisaties zich aanmelden. Daarnaast kunnen ook particulieren zich aanmelden. Zolang het geld maar besteed wordt in het belang van het kind en hen wat vreugde en een glimlach bezorgt. 

Aanmelden 

Wil je in aanmerking komen voor een gift, vul dan het aanmeldingsformulier in + je motivatie. Aan het begin van iedere maand maak ik samen met een kleine werkgroep een keuze naar wie of welke organisaties die maand het geld gaat. Uiteraard kiezen we voor de meest originele en/of sympathiekste doel. Dit wordt op de 10de van die maand in de (social) media bekend gemaakt. Voorwaarde is dus wel dat je geen bezwaar hebt dat je verhaal en foto daarop gedeeld wordt. 

 

Formulier inschrijving 10-jarig jubileum gift
Ik geef akkoord dat mijn doel en foto gedeeld worden op (social) media mocht ik de gelukkige winnaar van de maand zijn. *

“Natuurlijk had ik graag een feestje willen geven vanwege het 10 jarig bestaan van mijn bedrijf, maar dat gaat vanwege corona echt niet. En eigenlijk vind ik dit initiatief stiekem nog wel leuker want geld weggeven en anderen verrassen, maakt mij ook blij” reageert Ciska op vragen van de media.

Het is de laatste 10e van de maand
11 december 2021

 

Gisteren was het de laatste 10de van de maand van dit jaar. De afgelopen maanden heb ik iedere 10de van de maand een aantal organisaties die zich inzetten voor kinderen blij gemaakt met een donatie vanwege mijn 10- jarig jubileum van mijn praktijk CVT & Co. Dit was echt een succes, mensen blij maken is toch wel het leukste om te doen.  

 

Maar… aan alles komt een eind en gisteren was dus de laatste keer dat ik zou gaan doneren. Mijn jongste zoon was die dag jarig én de kerstdagen en nieuwjaar zijn in aantocht, allemaal feest en traktaties. Ik zat te denken dat ik mijn jubileumjaar graag met een ludieke actie wil eindigen en die heb ik volgens mij bedacht.

 

Deze laatste maand ga ik niet doneren aan organisaties, maar zet ik tot de kerst vrijwilligers die zich inzetten voor een kind eens in het zonnetje! Hoe? door hen te trakteren op een cadeaubon die zij mogen besteden In ons restaurant Gasterij de Heimolen die voorjaar 2022 open gaat. Deze vrijwilligers verdienen het eens in de watten te worden gelegd, ik kan me nu al verheugen!

 

Het is de 10e van de maand dus CVT doneert!
Vanwege het 10 jarig jubileum van mijn praktijk CVT & Co stonden deze maand mijn cliënten in het zonnetje. Hen heb ik getrakteerd op uitje naar het klimbos met begeleiding van zoon Mika en Mitchell onze bootcamptrainer ( waarvoor dank). Mooi te zien dat angsten werden overwonnen, zelfvertrouwen en zelfbeeld groeide letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte en er nieuwe vriendschappen zijn gemaakt. Kortom was groot succes en superleuk om zo voor de zomer samen af te sluiten.

 

          

 

Het is de 10e van de maand dus CVT doneert Sta op voor de minima
Het is de 10de van de maand. Deze keer heeft stichting http://www.staopvoordeminima.nl uit Roosendaal de donatie ontvangen. Heb alle vertrouwen in de voorzitter Carla Green dat zij hiermee de kinderen van minima in het zonnetje gaat zetten.
Hun motivatie: We helpen mensen onder het bijstandsniveau, aan kleding, huisraad, speelgoed en voedsel. Daarnaast houden we diverse activiteiten voor jong en oud. Wij willen bv een oud hollandse speelmiddag organiseren voor kinderen.
Een dag pizza maken, naar de speeltuin, kinderen die jarig zijn eventueel een kado geven.
Na uw telefoontje kregen we een heel warm en liefdevol gevoel, omdat we nu zeker van zijn dat we de kinderen uit hun isolement kunnen halen om toch mooie en leuke dingen samen kunnen doen.
Daar doen we het voor.

 

Het is de 10de van de maand dus CVT & Co doneert de eerste € 1.000,00

Praktijk CVT & Co bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit door 10 maanden lang iedere 10de van de maand € 1.000,00 te doneren aan goede doelen in de regio die gericht zijn op welzijn en geluk van kinderen.

De eerste donatie is deze maand uitgereikt aan de stichting Kip en Apie.

Kip en Apie is een superleuke stichting die het mogelijk maakt dat ieder kind een feestje kan geven. Onlangs heeft de stichting een nieuwe locatie gekregen, de donatie gaat voor een deel naar de inrichting en de rest gebruiken we voor het ontwikkelen van nieuwe feestjes die er in de komende jaren gaan komen, aldus de voorzitter van de stichting Hilde Bruning. 

De stichting is vereerd dat zij de eerste cheque mogen ontvangen. Mede dankzij CVT & CO maken we weer veel mensen gelukkig, aldus voorzitter Hilde Bruning.

Persbericht donatie eerste 1000 euro Halsterse-Zuidwestkrant 17-03-21

Lees hier het artikel.