+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Gouden Weken

 

GOUDEN WEKEN

 

Je doet je best om een fijne sfeer te creëren in je groep, het liefst een heel schooljaar lang. Toch lukt dat niet altijd. De praktische training GOUDEN WEKEN biedt je de kans om direct vanaf het begin van het schooljaar de groepsvorming positief te bevorderen.

 

Een goed begin is het halve werk! 
Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. De training Gouden Weken geeft je veel bruikbare suggesties die je invloed op de sfeer in de groep sterk vergroten. Ieder schooljaar opnieuw!

 

Wanneer?
Gouden Weken starten direct na de zomervakantie en duren vier weken. Dit zijn cruciale weken. Kinderen ontwikkelen zich razendsnel. Niet alleen sociaal, maar ook cognitief en fysiek. In een zomervakantie kunnen ze enorme ontwikkelingssprongen maken. In het proces van groepsvorming zie je dat terug. Begeleiding in deze beginfase is daarom doorslaggevend voor het ontwikkelen van een positief klimaat en het gezamenlijk vaststellen van normen waar je als leerkracht de rest van het jaar profijt van hebt!
Opzet training
Naast de theorie, gaan we veel oefenen met elkaar en krijgen de deelnemers een stappenplan met suggesties voor energizers en groepsvormende activiteiten. Ook tips voor het oudercontact en lokaal- en dagindeling komt aan de orde. Bij de uitvoering krijgt de leerkracht feedback van de trainer. Aan het einde van de training liggen er roosters voor het uitvoeren van groepsvormende activiteiten en checklists en protocollen voor het voeren van oudergesprekken.
 
In de zilveren weken, de eerste weken na de kerstvakantie, kan de leerkracht eventueel bepaalde onderdelen herhalen.

 

Tijdsinvestering
Eén studiedag op school, met het hele team in de laatste week van- of in de eerste week na de zomervakantie. Hierna volgen twee follow-up/ervaringsbijeenkomsten in de zes weken vanaf de studiedag.

 

Voor wie? 
Leerkrachten die werkzaam zijn in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs.

 

Workshop
Het is ook mogelijk de Gouden Weken in een korte workshop te volgen. Deze duurt 1 dagdeel van drie uur. Hierin wordt de theorie behandeld en gaan we een aantal oefeningen doen. Deelnemers krijgen een naslagwerk waar suggesties instaan voor energizers en groepsvormende activiteiten.
 

 

Informatieavond
Wilt u eerst even snuffelen aan het onderwerp? Kom dan naar de Informatieavond GOUDEN WEKEN die wij samen met OPPB in Roosendaal organiseren op dinsdag 5 juni locatie Vang Halsteren en maandag 11-06- 2018 locatie OPPB Roosendaal.

 

Klik op de agenda of neem contact op.

Facebook