+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

STERKE Start naar de Brugklas

 

STERKE Start naar de Brugklas

 

Met zelfvertrouwen naar de brugklas!

Zit je in groep 8 en ga je naar de brugklas? herken je dit?
 • Ik voel me onzeker en zie op tegen het beginnen in de brugklas
 • Ik heb eigenlijk altijd al moeite gehad met nieuwe en onbekende situaties
 • Ik vind het lastig om nieuwe vrienden te maken
 • Ik weet nog niet goed wat er allemaal gaat veranderen en maak mij daar druk over
 • Ik ben op de basisschool gepest en ben bang dat, dat straks ook weer zal gebeuren
 • Ik wil graag STERK voor mijzelf kunnen opkomen op de nieuwe school
Van de basisschool naar VO…
is een behoorlijk grote overgang en best een hele spannende periode. Er gaat nogal wat veranderen voor je: zo heb je niet meer één vaste leerkracht, is de school is vaak veel groter en verder weg en er is minder toezicht buiten de lessen. Op sociaal gebied veranderd er ook het een en ander. Zo krijg je te maken met andere kinderen en misschien met groepsdruk. Je moet dus weerbaar zijn. Allemaal vaardigheden en zaken die je misschien behoorlijk nerveus maken.

Om de overstap wat makkelijker voor je te maken organiseren we ieder jaar de training “Maak een STERKE START naar de brugklas”. De training geeft je aan het begin van de brugklasperiode een steuntje in de rug zodat je met meer zelfvertrouwen die eerste stappen in deze nieuwe en onbekende situatie gaat zetten.

Opzet training
Je leert je bewust te zijn wat je uitstraalt en jezelf op positieve wijze laten zien zodat je een goede indruk maakt. Ook leer je hoe je kunt omgaan met lastige situaties zoals: jezelf presenteren in een nieuwe groep, eigen mening hebben, keuzes maken, conflicten, feedback geven en krijgen, groepsdruk, enz. Daarnaast krijg je ook aparte lessen over hoe om te gaan met het plannen en organiseren van het huiswerk en krijg je inzicht in jouw leerstijl.

 

 

 

Voor wie is de training bedoeld?
De STERKE START training is geschikt voor kinderen uit groep 8 die binnenkort een overstap maken naar de brugklas. Kinderen die zich hier erg onzeker over voelen of juist erg gespannen  hiervan zijn en graag een sterke start op het VO willen maken.

Ouderbegeleiding & trainingen
Om je doelen te bereiken kun je wel wat hulp gebruiken. Daarom krijgen je ouder(s) in dit traject ook tips, ondersteuning en training om jou hierbij zo goed mogelijk te helpen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat jij na afloop van de training vol zelfvertrouwen gaat starten in de brugklas.
Doel van de training
Naast de 5 aandachtsgebieden uit de StaSterk training wordt in deze training extra aandacht besteed aan:
 • Hoe maak je een goede eerste indruk en nieuwe vrienden?
 • Hoe ga je om met groepsnormen/groepsdruk?
 • Hoe ga je om met cyberpesten (pesten via internet/mobiel)?
 • Hoe beweeg je je soepel door de nieuwe school?
 • Hoe organiseer ik mijn huiswerk?
En als de training is afgelopen?
Aan het einde van de training voel je je meer ontspannen, heb je meer zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel. Hierdoor kun je je op een sterke manier presenteren op je nieuwe school en makkelijker contact en nieuwe vrienden maken. Ook heb je meer inzicht gekregen in huiswerk plannen, organisatie en je leerstijl zodat de start op VO allemaal wat makkelijker voor je wordt.
Nadere informatie
Aantal deelnemers: 4 – 10 personen
Duur: 10 sessies van 75 minuten, 6 voor de zomervakantie en 4 in de brugklas + 2 ouderbijeenkomsten
Tarief: Deze training kan mogelijk worden vergoed vanuit de jeugdwet
Twee dagdelen + 4 lessen planning en organisatie
Het heeft de voorkeur de training wekelijks te volgen. Zo kun je stap voor stap iedere week oefenen met wat je hebt geleerd. Is dit voor jou niet haalbaar dan is deze aangepaste training misschien een oplossing. In twee dagdelen behandelen we alle 6 lessen die voor de vakantie zijn gegeven in twee dagdelen. Daarna sluit je aan bij de bestaande groep om de laatste 4 lessen te volgen.