+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Rots & Water

Rots & Water

Opkomen voor jezelf – Je grenzen aangeven – Stevig op je benen!

Vaardigheden die ieder kind moet leren. De meeste kinderen leren dit gaandeweg vanzelf. Maar er zijn ook kinderen bij wie dit niet gebeurd, die onvoldoende weerbaar zijn of juist te explosief, die een kort lontje hebben. Beide hebben te weinig zelfvertrouwen en kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken.

Alles draait om communicatie, de manier waarop je loopt, staat, oogcontact maakt en beweegt. Maar ook hoe je praat en op welke toon je dat doet. Gedrag beïnvloed gedrag, dus wat je laat zien bepaald hoe anderen met je omgaan. Je wordt op deze punten op speelse en sportieve wijze getraind.

Gaat het niet goed op school? Ben je snel boos? Vind je nieuwe vrienden maken moeilijk? Heb je soms het gevoel dat niemand je begrijpt? Dan is deze training iets voor jou!

 

Wat is Rots en Water?
De Rots en Water training is een sociale weerbaarheidstraining. De Rots staat voor weerbaarheid: voor jezelf opkomen, jezelf kunnen verdedigen en in jezelf vertrouwen. Het Water staat voor solidariteit: dat betekent dat je je in kunt leven in andere mensen en dat je jezelf kunt beheersen wanneer je bijvoorbeeld heel boos wordt.

Door te oefenen en te praten met andere kinderen leer je om in te schatten wanneer je een Rots kunt zijn en wanneer Water. Zij hebben dezelfde problemen die jij soms hebt en die ga je samen aanpakken. Dit ga je bijvoorbeeld leren:

  • Voor jezelf opkomen
  • Je boosheid beheersen
  • Beter contact maken met andere kinderen en jongeren
  • Meer vertrouwen krijgen in jezelf
  • Zien waar je goed in bent
  • Beter leren praten over je gevoel

Voor wie is de training bedoeld?
Voor kinderen die moeite hebben vrienden te maken, onzeker zijn in groepen, niet zo goed op zichzelf vertrouwen en vaak boos zijn. Rots & Water is in principe geschikt voor alle leeftijden. CVT & Co biedt de groepstraining aan voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool.  Voor lessen op school verwijzen we graag naar de onderwijspagina van deze website. Voor kinderen met ASS heeft Rots & Water is er een speciaal programma. Klik voor meer info.

Ouderbegeleiding & trainingen
Bij de training kun je wel wat hulp gebruiken van je ouder(s) of een oudere boer/zus, maar iemand anders mag natuurlijk ook. Om ervoor te zorgen dat zij dit op een goede manier doen, krijgen zij ondersteuning, tips en training. Zo zorgen we er met elkaar voor dat jij na afloop van de training sterker in je schoenen staat.

 

Inhoud training
Spelenderwijs verbeteren je mentale en sociale vaardigheden. Ook geven we aandacht aan preventie van (seksueel) geweld en agressie. Het leren maken van eigen keuzes belangrijke thema’s in de training. We werken aan:

  • stevige lichaamshouding, balans & focus (Rots & Water)
  • STERK opkomen voor jezelf en duidelijk je grenzen aangeven (Rots)
  • rekening houden met de grenzen van een ander en weten hoe je contact maakt (Water)
  • hoe je in actie kunt komen als dat nodig is (Rots & Water)
En als de training is afgelopen?
Aan het einde van de training zijn je communicatie- en sociale vaardigheden verbeterd, je voelt je sterker en hebt meer zelfvertrouwen. Hierdoor heb je minder sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 

Nadere informatie
Duur:
15 groepslessen van 75 minuten
Deelnemers: 6 – 10 personen
Leeftijd: 8 – 12 jaar
Tarief: Deze training wordt vergoed vanuit de jeugdwet

Ouderbegeleiding & trainingen
Bij de training kun je wel wat hulp gebruiken van je ouder(s) of een oudere boer/zus, maar iemand anders mag natuurlijk ook. Om ervoor te zorgen dat zij dit op een goede manier doen, krijgen zij ondersteuning, tips en training. Zo zorgen we er met elkaar voor dat jij na afloop van de training sterker in je schoenen staat.