+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Ouder

Maak je je zorgen over je kind omdat deze last heeft van een kort lontje, (faal)angst of pesten?  Voel je je wanhopig als deze verdrietig thuiskomt omdat het niet voor zichzelf kan opkomen? Als je je kind meer weerbaarheid en daarmee meer zelfvertrouwen toewenst is een training misschien een oplossing. Ik bied diverse trainingstrajecten aan die je kind, of jezelf als ouder, kunnen helpen. 

StaSterk

Maak je je zorgen omdat je kind wordt gepest, minder weerbaar is of erg onzeker? Heel begrijpelijk in zo’n situatie. Immers, alle ouders willen toch graag een blij en vrolijk kind wat vriendjes heeft en met voldoende zelfvertrouwen door het leven gaat? Een oplossing zou kunnen zijn dat je kind de StaSTERK training gaat volgen.

Meer info…

Faalangst bij tieners

De puberleeftijd vind plaats tussen ruwweg 12-18 jaar. In de praktijk blijkt dat vooral tieners in de leeftijd 14-16 jaar het moeilijker krijgen. Ze zijn op zoek naar hun identiteit en er worden soms hoge eisen aan hen gesteld. Dit kan te maken hebben met school (presteren), maar ook onder leeftijdsgenoten (sociaal) ligt de lat vaak hoog. Ze vinden zichzelf soms waardeloos, worden steeds stiller of ontploffen bij het minste of geringste.

Meer info…

Rots & Water voor kinderen ASS

Opkomen voor jezelf – Je grenzen aangeven – Stevig op je benen!

Leren samenwerken, opkomen voor jezelf, op een goede manier omgaan met andere kinderen, je mening geven, in actie komen als je gepest wordt.

Meer info…

Help, een puber in huis

Communiceren met je puber

 In de puberteit verandert er veel. Zowel voor je puber als voor jou als ouder. Want naast de spurt in lichamelijke groei, krijgen pubers ook vaak een uitgesproken mening en het daarbij behorende gedrag. Hoe reageer je daarop en houd je het leuk met elkaar? Je kunt deze vragen zelf oplossen, maar ook samen met andere ouders.

Meer info…

Leary 4 Kids

Anders omgaan met verschillend gedrag

Leary4Kids is een speelse en interactieve methodiek die jeugdigen inzicht geeft in hun eigen gedrag. Daarnaast leren zij op welke manier je invloed kunt uitoefenen op gedrag van jezelf of een ander.

Meer info…

STERKE Start naar de brugklas

Met zelfvertrouwen naar de brugklas!

De overgang van basisschool naar middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Sociale weerbaarheid wordt dan nog belangrijker: er is niet meer één vaste leerkracht, de school is vaak veel groter, het toezicht buiten de lessen is minder en er is meer druk om je te conformeren aan de groepsnorm.

Meer info…

Faalangst

Je bibbers de baas!

Faalangst is een vervelende angst die je leven gemakkelijk kan beïnvloeden. Piekeren, zenuwen, negatieve gedachten en je niet op je gemak voelen zijn allemaal nare gevolgen van deze angst. Veel kinderen maar ook volwassenen hebben hier last van en dat is jammer! Want stel je eens voor hoe mooi het leven kan zijn om nooit meer een van deze negatieve gebeurtenissen mee te maken? Dat kan dankzij deze faalangsttraining!

Meer info…

Rots & Water

Opkomen voor jezelf – Je grenzen aangeven – Stevig op je benen!

Vaardigheden die ieder kind moet leren. De meeste kinderen leren dit gaandeweg vanzelf. Maar er zijn ook kinderen bij wie dit niet gebeurd, die onvoldoende weerbaar zijn of juist te explosief, die een kort lontje hebben. Beide hebben te weinig zelfvertrouwen.

Heb je het gevoel dat je kind fysiek wel wat sterker mag worden en kan je kind daarbij wel een extra steuntje in de rug gebruiken? Dan is de training Rots & Water wellicht een geschikte optie.

Meer info…

Kinderen uit de knel

Kinderen uit de Knel is een programma voor gezinnen die verwikkeld zijn in een vechtscheiding.

Kinderen lijden onder strijdende ouders, zeker wanneer die strijd doorgaat na de scheiding. En ouders lijden onder de machteloos makende strijd. Gebleken is dat een groepsaanpak bij deze problematiek goed werkt.

Meer info…

Effectief communiceren met je kind

Een fijne relatie met je kinderen, dat wil iedereen. Toch voel je je als ouder soms gefrustreerd en machteloos door het gedrag van je kinderen. Jonge kinderen willen niet altijd luisteren, laten hun spullen slingeren of er is strijd aan tafel over het eten.

Meer info…

Vergoeding vanuit de jeugdwet

Vanuit de jeugdwet.

Per 1 januari 2015 is de ‘Jeugdwet‘ in werking getreden. In deze wet is geregeld dat de gemeente nu verantwoordelijk is voor alle vormen van jeugdhulp en ondersteuning, inclusief specialistische hulp.
Ciska Vriesema van CVT & Co is gecontracteerd zorgaanbieder……

Meer info…