+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Effectief communiceren met je kind

 

Effectief communiceren met je kind

Een fijne relatie met je kinderen wil iedere ouder. Toch voel je als ouder je soms gefrustreerd en machteloos door het gedrag van je kinderen. Jonge kinderen willen niet altijd luisteren, laten hun spullen slingeren of er is strijd aan tafel over het eten. Oudere kinderen zitten soms urenlang te gamen, zijn vergroeid met hun mobieltje of zitten continu op facebook. Of ze zijn het zo oneens met je als ouder dat het leidt tot fikse ruzies en conflicten. Vaak zet je als ouder een beloning in of je dreigt met straf opdat je kind zich ‘beter’ gaat gedragen. Tot het niet meer werkt…….. Andere ouders zijn juist toegeeflijk en stellen eigenlijk geen grens meer.

Voor wie?

Alle ouders en opvoeders van kinderen tot 18 jaar.

Opzet training

In de training leer je duidelijk zeggen wat je denkt en voelt!

Deze training biedt een andere mogelijkheid. Zodat je als ouder en kind meer begrip krijgt voor elkaar. Zo kan er bij conflicten gezocht worden naar oplossingen waar iedereen tevreden over is. Met respect voor elkaars behoeften en gevoelens. De nadruk ligt op de volgende vaardigheden:

  • zó luisteren dat je kind zich begrepen voelt
  • zó praten dat je kind jou ook echt begrijpt
  • zó conflicten oplossen dat niemand verliest
  • zó afspraken maken dat je kind zich eraan kan houden
  • duidelijk grenzen stellen
  • positief omgaan met verschillen in waarden tussen jou en je kind
  • rekening houden met elkaars wensen en behoeften

Deelnemers ontvangen een werkboek met veel herkenbare voorbeelden, oefeningen en uitleg. Ouders brengen hun eigen situaties in. De trainer geeft korte presentaties hoe de vaardigheden worden toegepast. Na een heldere instructie oefenen ouders in groepjes en geven elkaar feedback. Ouders krijgen opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan in het gezin. Voor deze training raden we het boek: “luisteren naar kinderen.” door Thomas Gordon aan.

Doel van de training

Als ouder leer je vaardigheden om een goede relatie met je kind te krijgen en te houden. Er ontstaat ruimte voor creatieve oplossingen en er wordt meer rekening gehouden met elkaar. Kinderen van ouders die deze training hebben gevolgd, ontwikkelen een sterker gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. De training draagt bij aan de ontwikkeling van emotionele intelligentie bij je kind.

Nadere informatie

Aantal deelnemers: 6 – 10 personen
Duur: twee avonden van 2,5 uur.
Kosten: € 49,95, 2de persoon betaalt 50%

Klik op de agenda of neem contact op.

 

Facebook