+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Assertiviteitstraining

 

Assertiviteitstraining

 

Respectvol opkomen voor jezelf (assertiviteitstraining)
Vind je het moeilijk om op te komen voor jezelf in gesprekken? Voel je je soms onzeker om je mening en ideeën naar voren te brengen tijdens een bijeenkomst? Vind je het lastig een duidelijke grens te stellen of klap je tijdens een verhitte discussie dicht? Of heb je juist de neiging om te snel en misschien te fel te reageren?

Je wilt hier graag verandering in aanbrengen, maar weet niet goed hoe dit aan te pakken. Leer in twee dagen hoe je een duidelijke, aangename gesprekspartner wordt op het werk en thuis. Met deze effectieve training breng je je assertiviteit naar een hoger niveau, geef je grenzen duidelijker aan en bereik je meer in minder tijd.

Voor wie?
De assertiviteitstraining is bedoeld voor een ieder die op een zelfverzekerde en aangename manier mensen en situaties wil benaderen. 

Opzet training
In twee dagen gaan we met je persoonlijk ontwikkelingsplan aan de slag. Je leert sterker en met meer zelfvertrouwen je belangen en ideeën te verdedigen. Ook ben je beter in staat je grens tijdig aangeven en op een natuurlijke en conflictloze manier je mening naar voren te brengen. 

  Doel van de training
  In de training krijg je inzicht in:

  • Je eigen normen & waarden en overtuigingen
  • Het achterhalen van belemmerende overtuigingen en gedragingen
  • De assertiviteitsniveaus
  • Keuzes helder communiceren
  • Omgaan met kritiek
  • Proactief positief communiceren
  • Wat is je non-verbale communicatie?
  • Omgaan met weerstand en verschillende belangen

  Resultaat
  Na het volgen van deze training ben je in staat om sterker en zelfverzekerd te communiceren. Je hebt geleerd om te gaan met weerstanden en je kunt op een bewuste, conflictloze en effectieve manier je eigen belangen en ideeën vertegenwoordigen.

   Nadere informatie
   Aantal deelnemers: 6 – 10 personen
   Duur: twee hele dagen (verspreid over 2 weken)
   Locatie: extern of In-Company