+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Pesten | Sta Sterk

 

Pesten de baas

Word je gepest? Wat erg voor je! Je voelt waarschijnlijk vaak onzeker, boos of verdrietig. Wil je leren wat je kunt doen zodat het pesten minder wordt of zelfs verdwijnt? Lees dit artikel of volg de StaSterk training.

In de StaSTERK training leer je STERK te reageren op gedrag waar je last van hebt. Zoals: vervelende opmerkingen, duwen, spullen afpakken, buitensluiten, uitschelden, roddelen, etc. Door STERK te reageren waarschuw je de ander dat deze moet stoppen. Je geeft hiermee een grens aan wat je nog wel en niet meer leuk vindt. Een duidelijke grens stellen zorgt ervoor dat de ander rekening met jou gaat houden.

Je leert op de training:

 • STERK te staan
 • anders te denken en te voelen
 • je eigen mening geven
 • “nee” zeggen
 • zeggen waar je last van hebt
 • meespelen of -kletsen met anderen
 • oplossingen bedenken als je niet mee mag doen
 • hulp vragen
 • hulp bieden aan een ander

Het helpt als je rustig kunt blijven en positief kunt denken. Daarom oefen je dat ook op de training.

Bootcamp

Het probleem bij pesten is dat je vaak wel weet wat je zou moeten doen, maar dit gewoon niet lukt omdat je de kans niet krijgt om dat in ‘het echt’ te oefenen. Daarom doen we dat in de training. Om de week krijg je StaSterk training op de praktijk. De andere week krijg je buiten bij Fort de Roovere een bootcamptraining van Mitchell van Egeraat, bootcamptrainer .
Hij zal je uitdagen met sportieve werkvormen en bootcampachtige groepsoefeningen waardoor nog meer gaat oefenen met je leerdoelen. Ook werk je aan een sterke lichaamshouding en wat je daarmee kunt uitstralen. Maak je geen zorgen, je hoeft echt geen topsporter te zijn om mee te doen. Plezier, samenwerken, elkaar sterker maken en contact maken met leeftijdsgenoten staat voorop!

 

 Lisa en Roan (oud deelnemers) praten over hun ervaring met de StaSterk training

Voor wie is de training bedoeld?
De StaSTERK training is geschikt voor jou als je op de basisschool zit en niet zo goed voor jezelf kunt opkomen of als je last hebt van pesten. Vooral als je je vaak onzeker voelt, snel boos of driftig bent, je de clown uithangt omdat je niet zo goed weet hoe je moet gedragen, wanneer je moeite hebt om vrienden te maken, je erg verlegen bent of gewoon niet lekker in je vel zit, zal deze training je gaan helpen.

Ouderbegeleiding & trainingen
Als je je aanmeldt, ga jij samen met ons aan de slag om je doelen te bereiken. Dit kun je niet in je eentje, daar kun je alle hulp bij gebruiken. In de training noemen we dit:  je supporters. Dit kan een van je ouders zijn of een oudere boer/zus, maar iemand anders mag natuurlijk ook. Om ervoor te zorgen dat zij dit op een goede manier doen, krijgen je supporters ook ondersteuning, tips en training. Zo zorgen we er met elkaar voor dat jij na afloop van de training meer zelfvertrouwen hebt en je sterker voelt.

Inhoud training
In de training ga je werken aan 5 aandachtsgebieden:

 1. STERKE lichaamstaal: houding, stemgebruik, ruimte innemen
 2. Assertiviteit: STERK opkomen voor jezelf + rekening houden met de ander
 3. Coping: manier om met problematische situaties om te gaan
 4. Sociale informatieverwerking: goed inschatten van sociale situaties
 5. Sociale vaardigheden: meedoen, vrienden maken, samenwerken

 

En als de training is afgelopen?
Aan het einde van de training voel je je meer ontspannen, heb je meer zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel, waardoor je minder last hebt van pesten. Je kunt op een sterkere manier voor jezelf opkomen in lastige situaties omdat je hebt geleerd, maar vooral veel geoefend, hoe je dit moet doen. We horen kinderen wel eens zeggen:

“Ze pesten me soms nog wel, maar het raakt me nu niet meer”

 

Nadere informatie
Duur:
– 10 groepslessen StaSterk van 75 minuten
– 10 bootcamptrainingen van 75 minuten
– Ouderondersteuning en training
Deelnemers: 4 – 8 personen
Leeftijd: 8 – 12 jaar
Tarief: Deze training wordt vergoed vanuit de jeugdwet

Kijk op de agenda wanneer de volgende training start

Individuele training
Zie je het echt niet zitten om in een groep te gaan of wil je heel snel het pesten aanpakken en niet wachten tot de groepstraining begint? Dan kun je ook kiezen voor individuele training. Er wordt in dat geval een programma op maat voor jou ontwikkeld. Individuele trajecten kunnen ieder moment starten.