+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Jeugd

Voel je je onzeker, heb je last van faalangst of pesten? Wil je weerbaar worden zodat je meer zelfvertrouwen krijgt? Ik bied diverse trainingen aan die je daarbij kunnen helpen. Ga maar eens kijken of er iets voor je bij zit wat jou zou kunnen helpen. De trainingen variëren voor jonge kinderen vanaf 4 jaar t/m jong volwassenen. Dit kan in groepsverband, maar je mag ook alleen komen. Wat jij prettig vindt.

Agressie

Opkomen voor jezelf is iets wat iedereen moet leren. Soms gaat dit gaandeweg vanzelf, maar er zijn ook mensen bij wie dit niet gebeurd, die niet goed weten hoe dit te doen. Die, als het even niet gaat zoals zij willen of wanneer iemand een opmerking maakt die hun niet bevalt,  heel aanvallend en agressief gedrag te reageren.

Meer info…

Weerbaarheidstraining

Opkomen voor jezelf – Je grenzen aangeven – Stevig op je benen!

Als je weerbaar bent kun je op een goede manier opkomen voor jezelf. Je kunt dan met respect voor de ander je grens aangeven tot hoever iemand kan gaan bij jou. Dit voorkomt dat anderen misbruik van je maken of je het gevoel geven dat je minder waard bent. Het is dan wel belangrijk dat je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen oke is. Hierdoor zul je beter voor jezelf opkomen.

Meer info…

Faalangst

Je bibbers de baas

Heb je regelmatig last van:
– dat je je onzeker voelt of vaak twijfelt
– angstige gevoelens (snel bang)
– een gevoel alles fout te doen
– negatieve gedachtes over je zelf
– dat je zenuwachtig wordt in groepen
– dat je moeilijk om kunt gaan met kritiek
– word je snel boos als iets niet (meteen) lukt

Meer info…

Rots & Water

Opkomen voor jezelf!

Je grenzen aangeven – Stevig op je benen! Vaardigheden die ieder kind moet leren. De meeste kinderen leren dit gaandeweg vanzelf. Maar er zijn ook kinderen bij wie dit niet gebeurd, die onvoldoende weerbaar zijn of juist te explosief, die een kort lontje hebben. Beide hebben te weinig zelfvertrouwen en kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken.

Meer info…

Pesten | Sta Sterk training

Pesten de Baas!

In de StaSTERK training leer je STERK te reageren op gedrag waar je last van hebt. Zoals: vervelende opmerkingen, duwen, spullen afpakken, buitensluiten, uitschelden, roddelen, etc. Door STERK te reageren waarschuw je de ander dat deze moet stoppen. Je geeft hiermee een grens aan wat je nog wel en niet meer leuk vindt. Een duidelijke grens stellen zorgt ervoor dat de ander rekening met jou gaat houden.
Meer info…

Sterke Start naar de brugklas

Meer zelfvertrouwen!

De overgang van basisschool naar middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Sociale weerbaarheid wordt dan nog belangrijker: er is niet meer 1 vaste leerkracht, de school is vaak veel groter, het toezicht buiten de lessen is minder en er is meer druk om je conformeren aan de groepsnorm. Dit vergt enorm veel vaardigheden van deze kinderen.

Meer info…

Faalangst bij tieners

Faalangst/Bootcamptraining

Heb je wel eens last van:

  • depressieve, angstige of sombere gevoelens
  • onzekerheid, twijfel je vaak of raak je makkelijk gestrest
  • gevoel dat je niet weerbaar bent (makkelijk huilen)
  • dat anderen over jou grens gaan (groepsdruk)
  • negatieve gedachten (ik kan het niet, niemand vind mij leuk)
  • dat je moeilijk contact kan maken (of onderhouden) met leeftijdsgenoten

Tips voor jeugd

Meer info…