+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Help, een puber in huis!

 

Help, een puber in huis!

Positief communiceren met je puber
In de puberteit verandert er veel. Zowel voor je puber als voor jou als ouder. Want naast de spurt in lichamelijke groei, krijgen pubers ook vaak een uitgesproken mening en het daarbij behorende gedrag wat soms lastig en onvoorspelbaar kan zijn. Hoe reageer je daarop en houd je het leuk met elkaar? Je kunt deze vragen zelf oplossen, maar ook samen met andere ouders.

Inzicht in gedrag van je puber, maar ook dat van jezelf

Meer begrip voor elkaar leidt automatisch tot een betere sfeer in huis. Hiervoor heb je als ouder wel inzichten nodig zoals:
  • Ontwikkeling van je puber
  • Do’s en dont’s in de communicatie
  • Je eigen ‘triggers’ , blinde vlekken en valkuilen
  • Handvatten hoe lastig gedrag effectief om te buigen

Ervaringen delen
Door je vragen met andere ouders te bespreken, merk je dat je niet de enige bent die hiermee zit. Ook anderen ervaren vaak lastige opvoedsituaties en kunnen vertellen hoe ze daarmee omgaan. Zo kun je samen delen wat goed werkt en wat mogelijk ook voor jou een geschikte oplossing kan zijn. Dat kan steun en meer zekerheid geven bij de opvoeding van je puber.

Volg een training
Speciaal voor ouders met kinderen van 12 tot 17 jaar, biedt CVT & Co de training positief communiceren met je puber.
Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten over de volgende thema’s:
  1. Veranderingen in de puberteit
  2. Manieren van opvoeden
  3. Communiceren met je kind
  4. Valkuilen in de communicatie
  5. Omgaan met frustratie en spanning
  6. Overleggen en grenzen stellen

Nadere informatie

Aantal deelnemers: 6 – 12 personen
Duur: twee avonden van 2 uur.
Kosten: € 49,95, 2de ouder betaalt 50%. Voor ouders huidige clienten is de training gratis

Klik op de agenda of neem contact op.

Reviews:
Wij waren erg tevreden over de oudertraining “Help, een puber in huis” die in twee avonden gegeven werd. We hebben er samen nog uitgebreid over nagesproken. Het zou voor alle ouders goed zijn om wat meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van kinderen/ jongeren. Het zorgt voor meer begrip. 
Daarbij is het leuk en interessant om met andere ouders ervaringen uit te wisselen en te horen dat er overal wel wat is. Wij vonden het erg fijn dat wij het samen hebben gedaan, omdat we elkaar nu soms kunnen herinneren aan wat we geleerd hebben. 
Esther en Rudi
Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe Ciska me boeit met haar non-verbale en verbale communicatie.
Ondanks een drukke dag waarna ik eigenlijk op de bank wil ploffen, kom ik na deze training thuis met een voldaan gevoel. Ook het gevoel niet alleen te staan en er de humor een beetje van in te zien.
Ciska betrekt iedereen erbij. Dat zij zelf ook moeder is, vind ik ook erg helpend. Zij weet daardoor nog meer waar ze over praat.
Verhalen van andere ouders tijdens de training zijn ook erg helpend. Ik merk dat ik het vaak bij een ander wel zie, terwijl we hetzelfde gedrag laten zien tegenover ons kind. Deze training krijgt van mij een dikke 9.
Cindy, moeder van een pubermeisje
Ik vond het een leerzame training. Tips om je puber aan te spreken: wees duidelijk, consequent en met begrip je tiener benaderen, waren praktisch en helder. Maar voorzien met herkenbare voorbeelden die we onderling als ouders bespraken, kwamen ze beter binnen. 
Aanrader voor ouders die met het gedrag van hun puber worstelen. Ik beoordeel de training met een 9.
An, moeder van twee puberzoons