+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Help, een puber in huis!

 

Reviews:
Wij waren erg tevreden over de oudertraining “Help, een puber in huis” die in twee avonden gegeven werd. Het zou voor alle ouders goed zijn om wat meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van kinderen/ jongeren. Het zorgt voor meer begrip. 
Daarbij is het leuk en interessant om met andere ouders ervaringen uit te wisselen en te horen dat er overal wel wat is. Wij vonden het erg fijn dat wij het samen hebben gedaan, omdat we elkaar nu soms kunnen herinneren aan wat we geleerd hebben.
Esther en Rudi
Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe Ciska me boeit met haar non-verbale en verbale communicatie. De training geeft je het gevoel niet alleen te staan en de humor er een beetje van in te zien.
Ciska betrekt iedereen erbij. Dat zij zelf ook moeder is, vind ik ook erg helpend. Zij weet daardoor nog meer waar ze over praat. Verhalen van andere ouders zijn fijn, dat relativeerd. Deze training krijgt van mij een dikke 9.
Cindy, moeder van een pubermeisje
Ik vond het een leerzame training. Tips om je puber aan te spreken: wees duidelijk, consequent en met begrip je tiener benaderen, waren praktisch en helder. Maar voorzien met herkenbare voorbeelden die we onderling als ouders bespraken, kwamen ze beter binnen. 
Aanrader voor ouders die met het gedrag van hun puber worstelen. Ik beoordeel de training met een 9.
An, moeder van twee puberzoons 

Help, een puber in huis!

Positief communiceren met je puber
In de puberteit verandert er veel. Zowel voor je puber als voor jou als ouder. Want naast de spurt in lichamelijke groei en de hormonen die door het lijf gieren, krijgen pubers ook vaak een uitgesproken mening en het daarbij behorende gedrag wat vaak leuk en humoristisch, maar ook lastig en onvoorspelbaar kan zijn. Hoe reageer je daarop en houd je het leuk met elkaar? Daarnaast ben je zelf ook een mens met emoties en die kunnen in het contact met je puber wel eens hoog oplopen met ruzie, onbegrip en conflict als gevolg. Misschien denk je dat je de enige bent die aan het worstelen is met deze (soms) lastige pubertijd, maar niks is minder waar. Het valt alleen niet mee het zelf op te lossen. Daarom ga je in deze training samen met andere ouders aan de slag om van de pubertijd een positieve tijd te maken.

Inzicht in gedrag van je puber, maar ook dat van jezelf

Meer begrip voor elkaar leidt automatisch tot een betere sfeer in huis.

In de training krijg je inzicht in:

 • Ontwikkeling van je puber
 • Wat is handig en wat juist niet in de communicatie
 • Beinvloeden van de situatie
 • Je eigen ‘triggers’, blinde vlekken en valkuilen
 • Lastig gedrag effectief om te buigen

De training is voorzien van handige tips en lekker praktisch zodat je er thuis gelijk iets mee kunt.

Ervaringen delen
Door je vragen met andere ouders te bespreken, merk je dat je niet de enige bent die hiermee zit. Ook anderen ervaren vaak lastige opvoedsituaties en kunnen vertellen hoe ze daarmee omgaan. Zo kun je samen oefenen en ervaringen delen wat goed werkt en wat mogelijk ook voor jou een geschikte oplossing kan zijn. Dat kan steun en meer zekerheid geven bij de opvoeding van je puber.

Inhoud training
Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten met de volgende thema’s:

 • Veranderingen in de puberteit
 • Manieren van opvoeden
 • Communiceren met je kind
 • Valkuilen in de communicatie
 • Omgaan met frustratie en spanning
 • Overleggen en grenzen stellen

Nadere informatie
Aantal deelnemers: 6 – 12 personen
Duur: twee avonden van 2 uur.
Kosten:€ 149,95, 2de persoon betaalt 50%. Voor ouders van huidige cliënten is de training gratis.

Klik op de agenda of neem contact op.