+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Agressiecoaching voor tieners

 

Agressiecoaching voor tieners

Opkomen voor jezelf is iets wat iedereen moet leren. Soms gaat dit gaandeweg vanzelf, maar er zijn ook mensen bij wie dit niet gebeurd, die niet goed weten hoe dit te doen. Die, als het even niet gaat zoals zij willen of wanneer iemand een opmerking maakt die hun niet bevalt,  heel aanvallend en agressief gedrag te reageren.

Even een paar vragen aan jou:

 • Heb je regelmatig ruzie thuis? of met leeftijdsgenoten? 
 • Zeggen mensen vaak “Je hebt een kort lontje”
 • Beland jij vaak in een conflict?
 • Laat jij je makkelijk beïnvloeden?
 • Schreeuw of vecht je snel?
 • Zijn anderen snel bang van je? 
 • Heb je het gevoel dat anderen in lastige situaties ‘altijd jou moeten hebben’?

Heb je vaak ‘ja’ geantwoord? Dan vind je het blijkbaar moeilijk om je emoties onder controle te houden. Het nadeel is alleen dat je jezelf niet echt geliefd maakt, je verliest respect bij andere mensen, het kan je ook vriendschappen kosten of je relatie met je ouders en andere mensen raakt beschadigd.

Oorzaak agressie
Dat kan van alles zijn: je omgeving, je opvoeding, je karakter, je vriendenkring of misschien denk je dat een agressieve houding de manier is om problemen op te lossen of zo je zin of respect te krijgen. In ieder geval heb je een gebrek aan zelfvertrouwen. Want als je vertrouwen hebt in jezelf, dan heb je het nl. niet nodig om boos te worden, te schreeuwen of vechten wanneer het even lastig is.

Assertiviteit
Assertieve mensen zijn in staat om voor zichzelf op te komen of problemen op te lossen zonder over de grens van de ander te gaan. Met deze houding bewaken ze hun eigen grens maar wel met respect voor de ander. Hierdoor zijn assertieve mensen meer ontspannen, krijgen meer respect en zijn beter in staat eigen keuzes te maken, positief contact met anderen te maken en vrienden te maken en te houden.

Voor wie is deze coaching bedoelt?
Voor tieners vanaf 13 jaar die op het VO zitten en last hebben van hun agressieve gedrag en hier iets aan willen doen. Voorwaarde voor deelname is wel dat je gemotiveerd bent. Dit traject wordt vergoed vanuit de jeugdwet

Ouderbegeleiding
Als je je aanmeldt ga je aan de slag om je doelen te bereiken. Daarnaast krijgen je ouder(s) ook tips en ondersteuning zodat ze beter snappen hoe agressie bij jou werkt en wat ze kunnen doen om jou te helpen je boosheid onder controle te krijgen en te houden.

 

Inhoud
In deze coaching word je individueel geholpen bij het verkrijgen van inzicht en het controleren van je eigen agressie en/of lastige gedrag. Hierdoor:

 • weet je waar je agressie vandaan komt
 • krijg je inzicht in de opbouw van je woede
 • leer je op tijd de oplopende signalen van emotie herkennen
 • kun je jezelf beter onder controle krijgen
 • weet je hoe je agressie op een gezonde(re) manier kunt uiten, zonder jezelf of anderen te beschadigen
 • krijg je inzicht in je eigen spanning en leer je hoe deze te verlagen
Resultaat
Aan het einde van de coaching heb je meer inzicht gekregen in je emoties en ben je beter deze te reguleren. Je zelfvertrouwen is gegroeid waardoor je meer rust uitstraalt en lekkerder in je vel zit. Je kunt beter omgaan met lastige mensen en situaties zonder over hun grens te gaan omdat je hebt geleerd, maar vooral veel geoefend, hoe je dit moet doen.