+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Effectief communiceren in het onderwijs

 

Effectief communiceren in het onderwijs

 

Effectief communiceren op de werkvloer

Je weet wat je wilt zeggen, maar hoe zorg je ervoor dat je de boodschap helder en met tact overbrengt? Bij communiceren gaat erom dat je je verplaatst in de ander en echt met elkaar in gesprek gaat. Met deze training vergroot je jouw effectiviteit op een aangename manier. Je leert om beter te luisteren, scherper waar te nemen en je krijgt bovendien meer inzicht in het effect van lichaamstaal.

In je werk moet je daadkrachtig zijn zonder dat de relatie met anderen onder druk komt te staan. In deze communicatietraining leer je de juiste balans te vinden. Je krijgt inzicht in je eigen communicatiestijl, leert feedback geven en ontvangen en beter beïnvloeden van de situatie.

Voor wie?
De training is bedoeld voor leerkrachten, medewerkers en leidinggevenden die hun communicatievaardigheden willen verdiepen en op aangename wijze effectiever willen communiceren.

Opzet training
In de training ligt de nadruk op ‘leren door doen’: korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met oefeningen en rollenspellen. Hierbij trainen we volgens het stap-voor-stapmodel: van eenvoudig naar complex. Je persoonlijke werksituaties vormen hierbij het uitgangspunt, je oefent met nieuw gedrag en krijgt feedback en tips. De training wordt ondersteund met het gebruik van video.

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • beïnvloeden
  • feedback geven en ontvangen
  • de kracht van non-verbale communicatie

Doel van de training
Na afloop van de training effectief communiceren op de werkvloer:

  • heeft u meer inzicht in uw manier van communiceren en in die van anderen
  • komt u daadkrachtig over en kunt u anderen makkelijker overtuigen en beïnvloeden
  • kunt u op een effectieve manier omgaan met weerstand en spanning

Nadere informatie
Aantal deelnemers: 6 – 10 personen
Tijd:  9.30-16.00 uur
Locatie: Vang! te Halsteren
Kosten: 145, 00 euro incl. koffie/thee en lunch en excl. BTW

Heeft u meerdere medewerkers die deze training willen volgen? We verzorgen deze training ook in-company op locatie van uw keuze.