+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Rots & Water

 

Rots & Water

Opkomen voor jezelf – Je grenzen aangeven – Stevig op je benen!

Vaardigheden die ieder kind moet leren. De meeste kinderen leren dit gaandeweg vanzelf. Maar er zijn ook kinderen bij wie dit niet gebeurd, die onvoldoende weerbaar zijn of juist te explosief, die een kort lontje hebben. Beide hebben te weinig zelfvertrouwen.

Heb je het gevoel dat je kind fysiek wel wat sterker mag worden en kan je kind daarbij wel een extra steuntje in de rug gebruiken? Dan is de training Rots & Water wellicht een geschikte optie.

Waar gaat het mis?
Alles draait om communicatie, de manier waarop je loopt, staat, oogcontact maakt en beweegt. Maar ook hoe je praat en op welke toon je dat doet. Gedrag beïnvloed gedrag, dus wat je laat zien bepaald hoe anderen met je omgaan. Waarschijnlijk weet je kind dit allemaal wel, maar lukt dit niet in het “echt” te doen. Hierdoor kan je kind steeds meer alleen komen te staan met als gevolg dat hij steeds minder kan oefenen hoe je je sociaal weerbaar gedrag laat zien. In de Rots & Water training wordt je kind in een veilige omgeving op speelse en sportieve wijze getraind en uitgedaagd, zodat het makkelijker wordt je sociaal weerbaar op te stellen in de praktijk.

Wat is Rots & Water?
Rots en Water is een goed onderbouwde trainingsmethode om je fysieke weerbaarheid te verhogen. Het is een combinatie van SOVA training, anti-pestprogramma en een zelfverdedigingssport. De Nederlander Freerk IJkema is de grondlegger hiervan en inmiddels is het programma al in veel landen succesvol uitgezet. Het is een echte doe-training en we gaan dan ook actief aan de slag met heel veel sportieve oefeningen.

Psychofysieke methodiek
Psychofysiek werken betekent dat via een actieve, fysieke invalshoek positieve sociale vaardigheden worden aangeleerd. Al spelenderwijs en via fysieke oefening worden sociale-communicatie-en confrontatievaardigheden aangeleerd.

Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie, kringgesprek en gecompleteerd door het maken van verwerkingsopdrachten.

Doel van de training
Doel van Rots en Water is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Weerbaarheid (Rots) en sociale vaardigheden (Water) worden in balans gepresenteerd en getraind.

Speciaal voor kinderen met ASS is Rots & Water is er een speciaal programma op maat gemaakt. Klik voor meer info.

Voor wie?

Wat leert je kind in de training

  • Stevigen lichaamshouding, balans & focus zijn sleutelwoorden (Rots & Water)
  • STERK opkomen voor jezelf en duidelijk je grenzen aan kunt geven (Rots)
  • Rekening houden met de grenzen van een ander en weten hoe je contact maakt (Water)
  • Hoe je in actie kunt komen als dat nodig is (Rots & Water) 

Spelenderwijs verbeteren de mentale en sociale vaardigheden van de deelnemers. Voor tieners is er ook aandacht voor preventie van (seksueel) geweld en agressie, en het leren maken van eigen keuzes (groepsdruk).

Omdat het een echte doe-training is, vinden de deelnemers het eigenlijk altijd leuk om aan de training mee te doen. We bieden deze training in diverse leeftijdscategorieën aan.

Nadere informatie
Aantal deelnemers: 8 – 10 personen
Duur: 10 lessen van 60 minuten + 1 ouderbijeenkomst
Tarief: Deze training wordt vergoed vanuit de jeugdwet