+31 (0)6 48 15 05 63 info@cvt-co.nl

Sta Sterk

 

Sta Sterk

Pesten de Baas!

In de StaSterk training leer je STERK te reageren op gedrag waar je last van hebt. Zoals: vervelende opmerkingen, duwen, spullen afpakken, buitensluiten, uitschelden, roddelen, etc. Door STERK te reageren waarschuw je de ander dat deze moet stoppen. Je geeft hiermee een grens aan wat je nog wel en niet meer leuk vindt. Een duidelijke grens stellen zorgt ervoor dat de ander rekening met je gaat houden.
Ciska Vriesema van CVT & Co is aangesloten bij de Stichting Omgaan met Pesten (OMP) en heeft als trainer de volgende licenties: StaSterk – STERKE Start – projecten op Maat en Faalangst.

Voor wie?

De STA STERK training is geschikt voor kinderen die minder weerbaar zijn of last hebben van pesten. Met name kinderen en jongeren die zich vaak onzeker voelen, snel boos of driftig zijn, zich clownesk gedragen, moeite hebben met vriendjes maken, verlegen zijn of gewoon niet lekker in hun vel zitten, zullen veel baat hebben bij deze training. We bieden deze training in diverse leeftijdscategorieën aan.

Opzet trainingen

De STA Sterktraining bestaat uit 10 lessen van 75 minuten + 1 ouderavond. Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats. De laatste les wordt feestelijk afgesloten waarbij ouders en geïnteresseerden uitgenodigd worden zodat de kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. Indien gewenst is er een mogelijkheid tot het volgen van follow-up-lessen.

In de training wordt stapsgewijs gewerkt aan 5 aandachtsgebieden:
  1. STERKE lichaamstaal: houding, stemgebruik, ruimte innemen
  2. Assertiviteit: STERK opkomen voor jezelf + rekening houden met de ander
  3. Coping: manier om met problematische situaties om te gaan
  4. Sociale informatieverwerking: goed inschatten van sociale situaties
  5. Sociale vaardigheden: meedoen, vrienden maken, samenwerken

Aan het eind van de StaSterktraining kunnen de deelnemers op een sterke manier voor zichzelf opkomen in onaangename situaties. Door middel van praktische handvatten hebben zij geleerd sociaal weerbaar te reageren op gedrag waar zij last van hebben. Kenmerk voor de training is dat deze heel praktisch is: alles draait om OEFENEN, ERVAREN en DOEN en daarom werkt de StaSterk methode.

Hoe groot is de groep?

We vinden het belangrijk dat kinderen zich veilig en op hun gemak voelen waarbij voldoende tijd is voor persoonlijke aandacht. Daarom werken we met kleine groepen van max. 6 kinderen. Bij de indeling van de groepen houden we rekening met sekse, leeftijd en leerwens.

 

Individuele training

Het is ook mogelijk om te kiezen voor individuele training. In dat geval wordt een programma op maat ontwikkeld, gericht op de leerwens van de deelnemer. Meestal zijn 8-10 lessen voldoende om STERK verder te kunnen. Individuele trainingen starten wanneer u dat wenst.

Is vergoeding mogelijk?

Ja. Wij hebben een raamwerkovereenkomst met alle gemeenten in West Brabant* en de gehele provincie Zeeland. Dit betekent dat u met een doorverwijzing van de huisarts of het CJG in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de jeugdwet. Neem contact op met het CJG in uw gemeente voor meer informatie.

Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

Nadere informatie

  • Aantal deelnemers: 4 – 6 personen
  • Duur: 10 lessen van 75 minuten + 1 ouderavond
  • Tarief: Deze training wordt vergoed vanuit de jeugdwet